sâmbătă, 15 decembrie 2007

Un „tablou” demn de toata lauda

Acum, în apropierea Craciunului, a perioadei cadourilor si a gândurilor bune pentru cei dragi si apropiati, mi-am adus aminte de câteva rânduri ce le scrisesem la un eveniment important în lumea rugbyului nostru, o întrunire de mare simtire umana. Gasind important mesajul, iata, redau ce-am scris atunci:
„Fara discutie, dineul caritabil de vineri 2 noiembrie, organizat la hotelul Howard Johnson din Capitala, a constituit o scena de o importanta si complexitate enorma, atât pentru contextul umanitar, dar si rugbystic.
Felicit din toata inima, prin persoana D-lui Peter Tweedie, pe organizatorii si sustinatorii actiunii.
Un punct de la aceasta caritabila reuniune mi-a atras în mod deosebit atentia: licitatia de obiecte - trofee sportive si tablouri de arta - oferite filantropic de sustinatori ai actiunii.
Orice trofeu sportiv are o încarcatura afectiva valoroasa. In spatele unui tricou al reprezentativei sau al unei medalii de participant la mondiale fiind depozitate vise si sperante, multa munca si destul zbucium. Oferirea acestor simboluri pretioase la o licitatie caritabila este dovada generozitatii în a traii, intens si exemplar-uman, marile responsabilitati ale unui performer. In acest sens m-a încalzit mult gestul câtorva internationali de ai nostri.
Licitatia a cuprins, printre alte obiecte, si tablouri create cu mult har artistic, dar si înobilate mult de mobilul circumstantial. Unul dintre aceste tablouri, „strategia”, mi-a atras în mod deosebit atentia si, bine înteles, elogiul total, fiind menit printr-o înlantuire de fapte sa dea o aura de sublim a acestui dineu rugbystic. Si asta pentru ca:
- maiastra inspiratie a artistului (Cornel Bârsan) care cu mult talent a redat cu penelul sau toata caldura, patosul si vigoarea unei îmbratisari rugbystice;
- generozitatea ofertantului tabloului, special comandat (Paul Amarica), în a-si etala astfel la concret afinitatile rugbystice, si nu numai, animând mult licitatia caritabila cu acest minunat simbol: un cuprinzator si expresiv gest uman si sportiv;
- apoi, splendida si filantropica „miscare” a celor doi licitatori câstigatori (la valoarea de 3.500 euro), care a fost completata de minunatul gest de a oferi lui George opera pentru care „s-au batut”.
Cu siguranta acei Domni s-au gândit ca-i însenineaza putin viata coechipierului nostru ranit. Descretirea fruntii si caldura strecurata în suflet de „îmbratisarea” ce, sunt sigur, îi va însoti lungile clipe de acasa, este darul care recompenseaza demnitatea si perseverenta acestui tânar în a acorda rugbyului, si lumii acesteia, încrederea si speranta în recuperari vitale.
Bravo voua oameni buni pentru inimile voastre încalzite de frumusete umana.
Sunt tare mândru pentru toti semenii mei loiali si onesti rugbyului, generosi si umani la tristetile din jur”.
Si, profitând de readucerea în actualitate a acelui eveniment frumos, vreau sa va dau câteva date despre inimosul si vrednicul nostru George, pe care îl vad din când în când, între stagiile lui de recuperare intensa (Tegherghiol, Câmpina). Vestea buna este ca, mai nou are semne de sensibilitate evidenta în zona inferioara a trunchiului, lucru extrem, extrem de important.
Apoi, Eugen Stefan a contactat un specialist de neurochirurgie de la Paris , care examinând radiografiile a spus ca dislocarea prin operatie a unei presiuni osoase de la accident asupra formatiunilor nervoase (maduva) ar putea avea rezultate importante. In acest sens se pregateste consultatia pe viu de la Paris : aranjamente si programarea voiajului (încercarea de gazduire la ambasada noastra de la Paris ) de o parte, procurarea pasapoartelor si multe sperante de alta parte. V-am povestit acestea pentru a ne asocia si de aceasta data la grijile si sperantele unuia dintre ai nostri.
Si daca de aceste Sfinte Sarbatori ale Craciunului vom fi cu gândul si umarul aproape de acest brav si demn lupator pentru viata, negresit satisfactia si bucuria binelui va fi în inimile noastre.
Va reamintesc contactul cu George si contul în care ne putem face simtita atentia si prietenia noastra:
telefon mobil: 0726 17 64 77 e-mail: g_eorge_alex@ yahoo.com
Cont bancar: Balta George - RO81BACX00000032165 24000; RON; Banca Tiriac; Sucursala Mihai Bravu
Iar eu îl îmbratisez calduros pe prietenul nostru George Balta si va urez tuturor din toata inima numai bine si multa, multa sanatate.
Vasile Constantin-Mao

Niciun comentariu: