marți, 27 noiembrie 2007

Lui Ionita Silvian

Draga amice,
Intrarea ta pe site si apelul la un sfat este un pas extrem de semnificativ, demonstrând nevoia de comunicare, nevoia de sprijin si încrederea în lumea rugbyului, legat, iata, chiar si de teme particulare. Este un lucru extraordinar sa stii ca preocuparea sau necazul, suferinta, unui rugbyst (mai ales tânar, cum este cazul tau) este si problema celorlalti „coechipieri”. Stiu, simt, preocuparea ce te framânta vizând refacerea, pentru practicarea în continuare a jocului ce te pasioneaza, este mult atenuata la sfatul prompt, cald si autorizat (M.Bucos, M.Vioreanu etc.), iar curajul tau (si râvna) în recuperare crescut.
Sincer te felicit pentru aceasta interventie care da ocazia initiatorilor Asociatiei Prietenilor Rugbyului Românesc si a site-ului stiri_rugby de a evalua propriile investitii morale, de a dubla dedicatia pentru normalizarea si înfrumusetarea relatiilor din rugbyul nostru.
Ma bucur ca semnalul tau vine din Buzau unde samânta rugbyului implantata acum câteva decenii, de un mare om al rugbyului nostru - printul Ghica, continua sa rodeasca, mai ales datorita pasiunii constante a amicului Matusoiu si a voastra celor daruiti acestei bucurii. Ca vine din Buzaul care ascunde (si datorita ingratitudinii cu care viata îsi mai trateaza eroii) un mare performer al rugbyului nostru - Alexandru Ionescu (bizonul) - omul care în cele 24 de internationalizari a jucat în echipa nationala pe sase (!) posturi (tragator, pilier, flancher, închizator, demi de mele si aripa) si a învins Franta sau a facut celebrele egaluri în deplasare (5-5/1961; 3-0/1962 si 6-6/1963).
Transmit prin acest mesaj tuturor amicilor, concitadini tie, calde salutari si dorinta de mai bine, iar tie refacere grabnica si revenirea pe terenul de joc.
Vasile Constantin-Mao

Niciun comentariu: