joi, 1 noiembrie 2007

Asociatia Prietenii Rugbyului Românesc - în voga

Dupa ce cu doua saptamâni în urma s-a desfasurat în premiera, sub forma de coferinta, adunarea unui grup sensibil la obiectivul caritabil (dar si la problematica rugbyului nostru), iata mâine - 02 noiembrie a.c.- printr-un dineu de caritate, persoane importante din sportul românesc si din rugbyul nostru, împreuna cu un grup numeros de cetateni straini rezidenti în tara noastra, îsi unesc sentimentele si disponibilitatile în sustinerea acestei nobile misiuni.
Este demn de remarcat, daca la prima actiune participarea a fost doar autohtona, demonstrând (ca si adunarea spontan-saptamâ nala a veteranilor bucuresteni de la braseria „geamuri multe”) dorinta de apropiere si asociere a oamenilor rugbyului nostru, la dineul de vineri, grupul de britanici se detaseaza exemplificându- ne atmosfera filantropica promovata larg în lumea apuseana.
Este extrem de pilduitoare unirea si generozitatea la suferinta semenilor, mai ales ca am cam fost crescuti si învatati, noi românii, sa fim egoisti si indiferenti la tot ce nu este „al nostru”.
In tot acest proces meritorie este caldura afectiva, dedicatia si perspicacitatea D-lui Peter Tweedie, în a ne sugera si îndemna de a fi mai sensibili la tristetile vietii, dar si recunoscatori soartei ce ne-a protejat de grele traume.
I-am facut aseara o scurta vizita si cu toate ca acuza o migrena, m-a uimit si încântat din nou cu atentia ce o acorda la tot ce se cheama rugby, sau cu planurile de viitor în a usura durerea celor napastuiti de ghinion.
Iti multumesc Petrica pentru imboldul ce ne transmiti si doresc mult ca asociatia ce ai initiat, împreuna cu vrednicul si inimosul nostru prieten, Mihai.Vioreanu, sa-si largeasca rândurile, unind câti mai multi iubitori de rugby într-un unison generos.
Vasile Constantin-Mao

Niciun comentariu: