sâmbătă, 4 noiembrie 2006

Factorul "sansa"

Un fost practicant de lupte greco romane vorbeste despre rugby. Si vorbeste cu mult bun simt, parca în totala cunostinta de esenta acestui joc, pe care n-o poti deprinde decât daca ai trait-o intens în focul disputei. Nu ma mira insa bucuria ce o simte în apropierea rugbyului din moment ce l-a cunoscut prin simpatie cu un mare jucator de-al nostru: Sandu Ciorascu.
Si ne vorbeste "luptatorul" Paul Amarica, delicat si sfatos, din toata inima despre atâtea lucruri importante ale rugbyului nostru. Astfel:1. "Poate intelegeti de ce apreciez in mod deosebit Rugby-ul,unde am gasit cele mai nobile valori :curajul,forta, modestia, generozitatea, in sanul unei echipe ce seamana cu familia."
2. Vorbeste despre sansa echipei nationale de a valorifica plenar la Cupa Mondiala talentul nostru pentru rugby si capacitatile excelente ale generatiei actuale. Vorbeste despre pregatire (antrenori), despre jocul ce-l presteaza si, comparativ cu un adversar din seria mondiala (Italia), spune ceva de rezultate.
3. Delicat îl saluta, ca si noi toti, pe George Balta si îi aminteste ca si pentru el suntem aici în grup, mai preocupati de rugbyul nostru.

Mi-a facut mult bine aceasta sensibila interventie si m-a înarmat cu înca ceva curaj în a provoca lumea noastra la acea "mica revolutie a rugbyului nostru", despre care vad ca nimeni n-a zis nimic, de parca as fi facut o glum fara rost.Cu mult bine tuturor, Mao
PS. Ma uit pe programul transmisiilor de rugby la Sport TV si Sport1 si sunt bucuros pentru atâta rugby de mare calitate ce vad putinii nostri jucatori tineri.
La acest capitol poate batem multe adversare. Tot e bine si asa. Numai ca aceasta deschidere ar trebui valorificata printr-o campanie larga de atragera tinerilor la practicarea jocului.

Niciun comentariu: